KÖLE TÜRLERİ

Hayatta her Sahibe'nin kendi ihtiyaçlarına göre sevdiği ve sevmediği köle tiplemeleri vardır. Bir Sahibe için işe yarar bir köle bir başka Sahibe için hiç cazip olmayabilir.
1) Zor köle: Bir kişinin köle olabilmesi için önce buna niyetli olması gereklidir. Kendisi köleliğe talip olacak ki Sahibe onu 'işe yarar mı' diye değerlendirsin. Eski zamanlarda köle pazarlarındaki köleler 'zorunlu' köleler idi ama artık modern dünyada gönüllü köleler kullanılıyor. Yoksa bir köle 'Hadi bakalım, ben kolay kolay kimseye boyun eğmem. Gel bir şansını dene, eğdirebilirsen senin kölen olurum' gibi bir hodri meydan yapıyorsa, gülünüp geçilir. Sahibeler enerjilerini kimseyi dize getirmek için harcamayabilir. Gönlü varsa ve hak ediyorsa bir Sahibenin hizmetine girebilir.
2) İddialı Köle: 'Ben en köleyim', 'Ben daha köleyim' gibi iddia söylemlerine sıkça rastlanılır. Bir kere köle karakterli birinin iddiası olamaz. Ayrıca iddia 'deneyimli oldukları için' oluşuyorsa, deneyimli köleleri pek sevilmezler. Artık deneyimlerine sığınırlar ve yeni bir Sahibenin vereceği terbiyeleri almakta zorlanırlar, geçmiş önlerinde engeller oluşturur. Başkasının verdiği terbiyeyi aşmaya çalışmak yorucudur Sahibe için.
3) Arsız Köle: Köleliği bir ayak daha yalamak, bir Sahibe'nin huzuruna daha çıkmak olarak değerlendirenler. Bu zaten onlarda konsantrasyonluk yaratacaktır.
4) Tembel köle: Kölenin enerjik olanını daha çok kabul görülür. Insanlar yaşlandıkça genelde bu enerji de yavaşlıyor. Evin içinde zıplaya zıplaya iş yapacak biri yerine yaşlı ve üşengeç ya da hantal ve poposunu zor kaldırır birini görüntü olarak da tercih edilmez. Sahibe için karşısında oflaya puflaya iş yapan biri hoş karşılanmaz. Elinden alıp 'senin yaptığın işten hayır gelmez, ver ben yaparım daha iyi' demek geçer.
5) Evli köle: Mantık olarak evli köle kullanılmakta bir sakınca görülmez ancak, hiçbir zaman bir köle için bir kadının üzülmesine de yol açmak istemez Sahibeler. Eğer bu kölenin Sahibesine hizmeti karısını bir biçimde üzüyor ise, anında o köleden vazgeçilebilinir. Eğer karısı kölenin bu eğilimlerini biliyor ve umursamıyorsa, ya da kendi de domme karakterse ve başka bir Sahibe ile birlikte kullanacaksa eşini, ya da karısı köle karakterse ve karı koca bir Sahibenin kölesi olacaklarsa, kölenin evli olmasında bir sakınca görülmez.
6) Yalancı köle: Sahibeler şüpheci olmamakla birlikte kölenin yalan söylemeyeceği var sayılır. Çünkü söylerse ve anlaşılırsa o azad edilecektir. Kurallar çok basit ve çok nettir. Kafa karıştırılmaz. Bir kölenin ne yapıp ne yapamayacağını Sahibe daha ilk gün anlar. Hakları ve sorumlulukları ve de yasakları nelerdir Sahibe kölesine söyler. İyi anladın mı, diye sorar. Evet Efendim, diyorsa, anladığı var sayılır. Sonradan bunlara uymadığı ve bunu gizlediği her durum yalandır. İlk öğrenildiğinde köle azad edilir.